Binnenveringen

Binnenveringen van Smits Interieurs vinden al decennia lang hun weg naar de meubel- en herstofferingsindustrie. Kernwoorden ook hierin zijn (zit-)comfort en duurzaamheid. Voor nagenoeg alle soorten zittingen en ruggen van klassiek tot modern van art deco tot rococo!
Onze handgemaakte zittingen en rugleuningen vormen de basis voor veel bekende meubelmerken. Een kleine greep:
Artifort – Dutch Originals – Gelderland – Leolux – Jezet Seating

Smits Interieurs levert dubbelconische-, cilindrische- en patentveringen in alle gewenste afmetingen. De volgende types zijn in nagenoeg alle afmetingen te leveren:
Bonellvering:
Een bonellvering bestaat uit dubbel-conische veren die door middel van een spiraaldraad met elkaar verbonden worden. Deze vering kunnen wij in hoogte variëren van 7.5 tot 15 cm met een draaddikte van 2.0 tot 2.8 mm. Wij kunnen bonellveringen zonder frame, met bandstaalframe, met bandstaalframe en een draad of met 2 bandstalenframes produceren. We kunnen ook aangepaste veringen maken met bijvoorbeeld een extra stevige voorzijde of hoekveren. Alle veringen kunnen wij met een gewenste afdek leveren. Bonellveringen zijn bijzonder duurzaam en comfortabel en hebben een goed prijs-kwaliteitverhouding.
Cilindrische vering:
Onze handgemaakte cilindrische veringen worden in elkaar gedraaid en met een knoop aan elkaar gekoppeld. Doordat deze veringen geheel met de hand gemaakt kunnen alle vormen gemaakt worden en zijn hoogtes binnen een interieur variabel. Door de cilindervorm kan dit veertype de krachten over de gehele veer verdelen en is zodoende zeer duurzaam. Om het comfort te beïnvloeden kunnen plaatselijk meerdere veren in elkaar gedraaid worden bijvoorbeeld bij de zitplek.
Ook levert Smits Interieurs op maat gemaakte patent/stoelveringen, koppelveringen en Zig Zag veringen.
Pocketveren:
Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket (zakje). Dat zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. In een pocketveermatras zitten talloze pocketveren naast elkaar verwerkt. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder ‘voelbaar’ wordt. Thermisch geharde veren zijn veren waarvan het metaal die bij de productie tot zeer hoge temperaturen verhit wordt. Hierdoor is de verbinding tussen de onderlinge moleculen versterkt, waardoor de veer minder snel vervormt. Het vervormen van een veer wordt veroorzaakt door trek- of duwkrachten. De stevigheid of soepelheid van de veer wordt veroorzaakt door de hoeveelheid draaiingen en de dikte van de staaldraad. Een dikke draad (meer materiaal) heeft meer weerstand, en is dus steviger dan een dunnere draad.
Bijzondere wensen of vragen over deze specialistische producten en hun toepassingsgebied?