Nieuws

Top 10 Slaapkamer irritaties

Top 10 Slaapkamer irritaties.

Samen slapen is niet altijd even gezond. Samen slapen kan je zelfs zo’n twee uur slaap per nacht kosten!
Uit Brits onderzoek blijkt dat de slaapgewoonten van de partner 8 op de 10 ondervraagden heeft doen nadenken over het vervangen van het 2-persoons bed door twee losse bedden of zelfs over een verhuizing naar een andere slaapkamer.

Volgens Jessica Alexander, onderzoekster voor de Britse ‘Slaapraad’, slaapt één op de tien stellen in een eenpersoonsbed en zou één op de vijf dat eigenlijk ook graag willen doen.

“Een heel groot bed en afzonderlijke bedden kunnen helpen, maar als het mensen echt uit hun slaap houdt, is een andere kamer de enige oplossing. Je kunt elkaar altijd nog knuffelen of intieme momenten beleven voordat je het eigen bed gaat opzoeken. De meest voorkomende klacht is het vasthouden van de bovenkant van het dekbed, terwijl je wegrolt van de ander, die vervolgens in de kou blijft liggen. Vier op de tien stellen hebben daar slechte ervaringen mee.

 

 

 

 

 

De complete slaapkamerirritatie top-10:
1. Omrollen met deken – 42 procent
2. Partner naar rand bed duwen – 19 procent
3. Snurken – 9 procent
4. Tandenknarsen – 7 procent
5. Schoppen of friemelen – 6 procent
6. Praten – 5 procent
7. Kwijlen – 4 procent
8. Spiersamentrekkingen – 4 procent
9. Slaapwandelen – 3 procent
10. Scheten laten – 1 procent
De voornoemde percentages in de irritaties kunnen variëren per partner en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 HoHoHo!

Wij van Smits Venlo kijken terug op een uitermate productief jaar. Dankbaar voor alle mooie en interessante opdrachten die we hebben mogen maken en vooral alle mensen die wij mochten helpen om hun interieur/slaapdroom te verwezenlijken.
Zo kijken we terug op het afronden van het Theaterhotel Venlo; al bij de allereerste plannen leverde Smits een prachtige proefkamer met topkwaliteit boxspring bedden en het uiteindelijk resultaat is prachtig!Foto’s met dank aan Theaterhotel Venlo
Om maar even in de hotelsector te blijven zo mochten wij ook het welbekende Wilhelmina Hotel als nieuwe klant ontvangen en hebben inmiddels vele toeristen kennis gemaakt met het “Venlose zit- en slaapcomfort” van Smits Venlo.
Het – bijna – afgelopen jaar maakten we ruim 250 matrassen, maakten we een kleine 100 hoofdborden, ruim 40 bed achterwanden, 25 kindermatrassen en duizenden interieurs waarvan een 150-tal voor klassieke auto’s. Een bed haalde het magazine Stijlvol wonen…maar de rest van al deze handwerkproducten mogen ook gezien worden!

Smits wereldberoemd in Venlo:
Maar dit was natuurlijk niet alles. Ook onze meubelmakerij en stoffeerderij draaide op volle toeren en produceerden we tientallen banken, fauteuils, loungemeubelen en eetkamerstoelen voor Dmarq Total Design. Deze firma realiseerde in 2017 tal van prestigieuze projecten in binnen- en buitenland. Foto’s met dank aan Dmarq

Vooruitkijkend naar  2018 verheugen wij ons al op de samenwerking met De Pastorie in Roermond.

een bijzonder sociaal geëngageerde onderneming met horeca, retail en hospitality, waarvoor Smits Venlo het nieuw vorm te geven hotel van alle slaapcomfort mag voorzien! Wij zeggen voorlopig geen HoHoHo tegen 2018…

Hartelijk dank aan al onze klanten en opdrachtgevers voor het vertrouwen in ons maatwerk in zit- en slaapcomfort. Gelukkig kerstfeest en een uitgeslapen 2018Smits Venlo feliciteert Leolux!

Meubelproducent Leolux uit Venlo gaat een nieuwe stoel op de markt brengen met leer van Limburgse koeien. Dat gebeurt met flinke financiële steun van de provincie Limburg. De stoel moet een volledig Limburgs meubel worden. Ontworpen door een designer uit deze provincie en gemaakt van materiaal van eigen bodem, waaronder Limburgs hout en huid van Limousin-runderen die bijvoorbeeld grazen op de Meinweg en in het Heuvelland.

Flinke subsidie
Leolux is al een poos hierover in gesprek met boeren, slachterijen, landbouwbond LLTB en ontwerpers. Nu de provincie aan Leolux een subsidie heeft toegekend van ruim 165.000 euro, de helft van de totale kosten om de stoel op de markt te brengen, kan het project van start gaan.

Visitekaartje
Omdat het designstuk volledig lokaal en op duurzame wijze geproduceerd wordt, is het een visitekaartje voor Limburg, vinden Gedeputeerde Staten.

Prijsklasse
Volgens VVD-gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) is het volstrekt verantwoord om als provincie hieraan mee te betalen. Al zal Leolux straks aardig aan de stoel (die in de ‘duurdere prijsklasse’ komt te vallen) kunnen gaan verdienen.

“Dit is een mooi innovatief experiment waarbij een lokaal landbouwproduct wordt gekoppeld aan de maakindustrie. Dat steunen we graag met het subsidiegeld dat we voor dergelijke projecten beschikbaar hebben.”

Op de markt
De bedoeling is dat de stoel in de tweede helft van 2018 op de markt komt.


Met dank aan dagblad de limburger.VDL Venlo kiest voor kwaliteit met Smits Interieurs

Voor een aantal nieuwe projecten voor de rijksoverheid maakt VDL Venlo gebruik van buurman Smits Interieurs. Omdat alle voertuigen van ME en politie conform dezelfde richtlijnen moeten worden ingericht worden de standaard autostoelen vakkundig geherstoffeerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard.

Overbodig om te zeggen dat de stoelen van dit soort voertuigen tijdens de inzet veel te voortduren hebben en derhalve tegen een stootje moeten kunnen.

Voor sommige mensen is dit een manier om met de kwaliteit van Smits Interieurs  en VDL Venlo kennis te maken. Wij stellen overigens een andere manier voor om je te overtuigen van ons vakwerk!Nieuwe Showroom aanbiedingMobiel abonnement

Mobiel abonnement

Wat heeft mobiele telefonie met slapen te maken (mocht jij je dit al afvragen)?
Behalve dat hij behoorlijk hinderlijk kan zijn in bed en je slaap verstoort eigenlijk heel weinig.
Wij van Smits Interieurs verwonderen ons er wel over dat mensen, zonder er bij stil te staan, meer geld spenderen aan een mobiel abonnement dan aan een product dat je pas echt mobiel houdt namelijk een goed matras en dat tot wel 5 keer zo lang meegaat!

Lees hier een weinig wetenschappelijk vergelijk maar toch misschien iets om over na te denken:
Het goedkoopste 4G basic abonnement, dat een beetje werkt, start vanaf 27 euro / maand en dan heb je echt niet het nieuwste toestel bij het abonnement. Wil je een abo met een beetje aansprekend, up-to-date toestel, dan ben je al gauw zo’n 45 euro per maand kwijt.
Pleemobiel actie matras

Rekensommetje:
Voor 2 jaartjes mobiel bellen tik je dus 45 euro per maand af, totaal 1080 euro in 2 jaar tijd voor deze mobiliteitskeuze!
10 Jaartjes mobiel zijn en blijven met de top matras SOMNOS van Smits kost je afgerond 699,99 euro, dat is ca. 29 euro per maand in 2 jaar tijd dus nog geen zes euro per maand in 10 jaar tijd!

Feit:
Binnen de twee jaar is jouw telefoon oud en out en loopt je abo af. De SOMNOZ matras kan dan nog zeker een jaar of 6 mee! Van het verschil in kosten koop je ook nog eens wat waardevollere accessoires…
Ok met een matras is het lastig surfen en appen maar een nachtje op een X-Phone liggen (en geen andere acties!) is ook niet om over naar Den Haag te faxen… (bestaan die nog trouwens?)

Bel vandaag nog vast of mobiel met 077-307 53 10
Mocht je een ingesprekstoon horen, dan zijn er meer slimme bellers jou reeds voor.B&B Pelgrimshoes Genooierhof

B&B Pelgrimshoes Genooierhof

‘T is een kwestie van geduld rustig wachten op de dag…dat heel Venlo in een bed van Smits slapen mag, dat heel Venlo slaapt in een bed van Smits…
Het eerste gedeelte is van Rowwen Heze maar de slaapkamers van B&B Pelgrimshoes Genooierhof zijn echt van Smits Interieurs Venlo! Weer zijn wij GRUUTS dat wij mochten meewerken aan zo’n prachtig mooi project. Voor de 4 grote slaapkamers en 3 kleine “opkamertjes” mochten wij met een passend idee komen voor misschien wel het belangrijkste onderdeel van elke B&B; slaapcomfort passend in de stijl en de ideeën van de eigenaren, uiteraard budgettair verantwoord.
In de door ons gemaakte bedden en nachtkastjes komen duidelijk de visie en materiaalkeuze van Geert en Liesbeth terug. De strakke lijnen en onze materiaalkeuze vielen direct in de smaak bij “meneer den architect” zoals Liesbeth haar man gekscherend noemde. De warme kleurstelling van de bedden en de ronde vormen van de nachtkastjes, waarin we dezelfde materialen lieten terugkomen als de stoere muurpanelen zijn inmiddels voorzien van de “hand van Liesbeth”.
Kamer2Liesbeth en Geert chapeau voor jullie ondernemersgeest, visie en doorzettingsvermogen maar vooral bedankt voor jullie keuze voor de maatwerkbedden van Smits Interieurs Venlo en vooral de bijzonder prettige manier van samenwerken.
Kamer4 KamerDementie en slaap

Dementie en slaap

Dementie en slaap!

Dit bericht is, zoals alle voorgaande berichten, bedoeld als slaap(t)weetje; Geen bangmakerij maar wetenschap waar eenieder mee mag doen wat ie wil (nu het nog kan).
Slapen is simpel gezegd een soort schoonspoelen van de hersenen door hersenvocht. Neuroloog en slaapdeskundige Hans Hamburger: “Als je niet goed slaapt, verloopt dat proces niet optimaal. Na verloop van tijd verdwijnt het afval, onder andere bèta-amyloid, niet meer uit de hersenen, waardoor hersencellen afsterven. Men denkt dat dit na jaren kan leiden tot dementie, zoals de ziekte van Alzheimer.
Verder heeft structureel te weinig slapen zijn weerslag op fouten maken tijdens het werk of in het verkeer. Hamburger: “Door slaap tekort functioneert de frontaalkwab in onze hersenen minder goed, waardoor goed rationeel denken moeilijker wordt. Ook overzie je allerlei zaken niet meer. Je wordt emotioneler en je reactievermogen vermindert, waardoor je *impulsieve dingen kunt gaan doen.”
shopverslavingHiermee is overigens niet het *impulsieve “shopgedrag” van onze vrouwelijke partners verklaart (nvdr)…
Mocht iemand naar aanleiding van dit artikel overwegen om zijn of haar slaapgedrag eens onder de loep te nemen en misschien zelfs tot een lange termijninvestering inzake slaapcomfort over te gaan; luister in dit geval dan wel naar je vrouw en schakel je eigen slaapspecialist in… Smits Interieurs Venlo