Smits Venlo feliciteert Leolux!

Meubelproducent Leolux uit Venlo gaat een nieuwe stoel op de markt brengen met leer van Limburgse koeien. Dat gebeurt met flinke financiële steun van de provincie Limburg. De stoel moet een volledig Limburgs meubel worden. Ontworpen door een designer uit deze provincie en gemaakt van materiaal van eigen bodem, waaronder Limburgs hout en huid van Limousin-runderen die bijvoorbeeld grazen op de Meinweg en in het Heuvelland.

Flinke subsidie
Leolux is al een poos hierover in gesprek met boeren, slachterijen, landbouwbond LLTB en ontwerpers. Nu de provincie aan Leolux een subsidie heeft toegekend van ruim 165.000 euro, de helft van de totale kosten om de stoel op de markt te brengen, kan het project van start gaan.

Visitekaartje
Omdat het designstuk volledig lokaal en op duurzame wijze geproduceerd wordt, is het een visitekaartje voor Limburg, vinden Gedeputeerde Staten.

Prijsklasse
Volgens VVD-gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) is het volstrekt verantwoord om als provincie hieraan mee te betalen. Al zal Leolux straks aardig aan de stoel (die in de ‘duurdere prijsklasse’ komt te vallen) kunnen gaan verdienen.

“Dit is een mooi innovatief experiment waarbij een lokaal landbouwproduct wordt gekoppeld aan de maakindustrie. Dat steunen we graag met het subsidiegeld dat we voor dergelijke projecten beschikbaar hebben.”

Op de markt
De bedoeling is dat de stoel in de tweede helft van 2018 op de markt komt.


Met dank aan dagblad de limburger.