Autostoelveringen

Autostoelveringen
Voor vrijwel alle merken [oldimer] autostoelen maakt Smits Interieurs originele, sterk verbeterde binnenveringen. U heeft de keuze uit bonellvering of cilindrische vering.

Bonellvering:
Een bonellvering bestaat uit dubbel-conische veren die door middel van een spiraaldraad met elkaar verbonden worden. Deze vering kunnen wij in hoogte variëren van 7.5 tot 15 cm met een draaddikte van 2.0 tot 2.8 mm. Wij kunnen bonellveringen zonder frame, met bandstaalframe, met bandstaalframe en een draad of met 2 bandstalenframes produceren. We kunnen ook aangepaste veringen maken met bijvoorbeeld een extra stevige voorzijde of hoekveren. Alle veringen kunnen wij met een gewenste afdek leveren. Bonellveringen zijn bijzonder duurzaam en comfortabel en hebben een goed prijs-kwaliteitverhouding.

Cilindrische vering:
Onze handgemaakte cilindrische veringen worden in elkaar gedraaid en met een knoop aan elkaar gekoppeld. Doordat deze veringen geheel handwerk zijn kunnen alle vormen gemaakt worden en zijn hoogtes binnen een interieur variabel. Door de cilindervorm kan dit veertype de krachten over de gehele veer verdelen en is zodoende zeer duurzaam. Om het comfort te beïnvloeden kunnen plaatselijk meerdere veren in elkaar gedraaid worden bijvoorbeeld bij de zitplek.
Wij leveren de basis voor elk herstofferingsproject aan de hand van een, door u aangeleverde mal of de oude binnenvering.
Rijcomfort naar hedendaagse maatstaven voor oldtimers en vintage cars.
Regelmatig zijn verschillende oldtimerclubs te gast in onze fabriek om zelf een kijkje te nemen hoe wij oude autostoelveringen restaureren en handmatig nieuwe interieurs maken. Een leuk idee voor een ledendag!